Zes deelnemers aan de proefvakantie naar Gran Canaria zijn vrijdag positief getest op het coronavirus, meldt reisorganisatie TUI. De besmette reizigers, die uit drie reisgezelschappen komen, moeten daarom tien dagen in quarantaine op het Canarische eiland. Volgens de reisorganisatie gaat het goed met de besmette reizigers.

De zes besmette personen zullen nog een tweede coronatest ondergaan om helemaal zeker te zijn van hun zaak. Door de besmettingen vliegen zaterdagavond 183 proefkonijnen terug naar Nederland, in plaats van 189.

TUI, dat de reis organiseerde in samenwerking met Corendon, betreurt het einde van de proefreis, maar zegt dat de testvakantie alsnog een succes was. "Deze proefvakantie heeft tegelijk duidelijk aangetoond dat de voorziene protocollen strikt zijn opgevolgd", aldus een woordvoerder. Hierdoor kon de georganiseerde reis "op een veilige manier plaatsvinden".

De reis naar Gran Canaria was de tweede proefvakantie die vanuit Nederland werd georganiseerd. Eerder vertrokken 188 Nederlanders naar het Griekse eiland Rhodos. Die vakantiegangers keerden twee weken geleden geheel gezond terug.

Tijdens de proefvakantie naar Gran Canaria was meer mogelijk dan bij die eerste proefreis. De reizigers mochten op het Canarische eiland het hotel wél verlaten, iets wat niet mocht tijdens de proefreis naar Griekenland. Verder moesten de proefreizigers zich gewoon aan de coronaregels op het eiland houden.