Werkgevers kunnen vanaf donderdag weer een beroep doen op hulp van de overheid bij het betalen van salarissen. Het loket voor de vijfde ronde van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) gaat tien dagen eerder open dan aanvankelijk gepland en blijft ook langer open, meldt uitvoeringsinstantie UWV.

Dit keer kunnen werkgevers een aanvraag doen voor een tegemoetkoming in de salarisuitbetalingen voor de maanden april tot en met juni. Door het loket eerder open te stellen, kunnen werkgevers als het goed is al voordat de lonen voor mei de deur uitgaan een voorschot binnen hebben.

De voorwaarden voor de vijfde ronde zijn hetzelfde als bij de vorige ronde. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni.

In eerste instantie betaalt het UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt overgemaakt in drie termijnen.