Polishouders van uitvaartverzekeraar Yarden hoeven niet te vrezen dat hun begrafenis of crematie niet wordt vergoed door financiële problemen bij het bedrijf. Dat zegt Peter de Groot, directeur voor uitvaartverzekeringen bij Yarden, vrijdag.

De graadmeter voor financiële buffers is te laag volgens wettelijke eisen, maar er zijn nog genoeg middelen om uitvaarten voor verzekerden te betalen. De Groot heeft er ook vertrouwen in dat de verzekeraar een koper vindt die de kapitaalbuffers kan aansterken.

"Iedereen verwacht dat dit snel en soepel wordt opgelost en we hebben nog voldoende middelen om onze klanten te helpen bij crematies of begrafenissen", zegt De Groot. Yarden heeft ongeveer een miljoen polishouders.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Yarden tot 4 augustus de tijd gegeven om een herstelplan op te stellen, drie maanden langer dan de aanvankelijke deadline. "Dat doen ze niet als ze geen vertrouwen hebben. Dan zouden de duimschroeven worden aangedraaid", meent De Groot.

Uiteindelijk moet een overname van Yarden zorgen voor een blijvende oplossing voor de bufferproblemen. De uitvaartdirecteur rekent erop dat een koper al voor de deadline van 4 augustus is gevonden. Het bedrijf verkoopt voorlopig geen nieuwe verzekeringen en twintig van de circa honderd banen bij de verzekeringstak verdwijnen.