Uitvaartbedrijf Monuta zag de omzet in het coronajaar 2020 stijgen door een toename van het aantal uitvaarten. Toch heeft de pandemie de resultaten van de onderneming negatief beïnvloed. Dat kwam onder meer doordat er vanwege de lockdownmaatregelen maar een beperkt aantal mensen bij een uitvaart aanwezig mocht zijn, meldt het bedrijf vrijdag.

De uitvaarten waren vorig jaar gemiddeld goedkoper doordat er vanwege een gebrek aan catering bijvoorbeeld geen cake geserveerd kon worden.

De Apeldoornse onderneming heeft vorig jaar in totaal 14.700 uitvaarten verzorgd en die zagen er in veel gevallen anders uit dan die voor de coronacrisis. Het leidde tot nieuwe initiatieven variërend "van persoonlijke intieme momenten met kleine gezelschappen, erehagen en drive-throughcondoleances tot aan livestreams van uitvaarten om zoveel mogelijk mensen afscheid te kunnen laten nemen", aldus Monuta.

De omzet van de uitvaarttak van Monuta steeg met 2 procent naar 80,7 miljoen euro. Het bedrijf boekte een operationeel resultaat (dus zonder belastingen, beleggingen en herwaardering van vastgoed) van 8 miljoen euro, wat 2,6 miljoen minder was dan het jaar ervoor.