Topman Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, heeft woensdag op Twitter gebakkeleid met CEO Dara Khosrowshahi van concurrent Uber. De twee vlogen elkaar verbaal in de haren nadat Uber via een interview in de Britse zakenkrant Financial Times had aangekondigd met maaltijdbezorgdienst Uber Eats actief te worden in Duitsland. Just Eat Takeaway is daar de grootste partij.

Groen beschuldigde zijn concurrent ervan diens plannen via de krant naar buiten te hebben gebracht om de beurskoers van Just Eat Takeaway te drukken. Daarbij impliceerde hij dat Uber die tactiek vaker gebruikt.

Khosrowshahi reageerde op Groens tweet met het advies om wat minder op de aandelenkoers op korte termijn te letten en meer aandacht aan de techniek en operaties van zijn bedrijf te besteden.

Op zijn beurt besloot Groen de Uber-baas ook wat advies te geven. "Ga anders eerst belasting betalen, geef je bezorgers minimumloon en betaal sociale premies voor je een oprichter advies gaat geven hoe hij zijn bedrijf moet leiden."

Groen doelt daarmee onder meer op de rechtszaak die in het Verenigd Koninkrijk liep tegen Uber, waarin het bedrijf werd verweten dat het zijn chauffeurs te weinig zou betalen. Uber verloor deze zaak twee maanden geleden.

Uber en Just Eat Takeaway troffen elkaar eerder al, toen ze beide probeerden de Amerikaanse branchegenoot Grubhub over te nemen. Just Eat Takeaway won die strijd en wordt daardoor ook in de Verenigde Staten actief.

Woordvoerders van beide bedrijven weigerden op de Twitter-ruzie in te gaan.