Het succesvolle muzieklabel achter de K-popgroep BTS, HYBE, heeft vrijdag het mediabedrijf waarbij sterren als Justin Bieber en Ariana Grande onder contract staan overgenomen, meldt het Zuid-Koreaanse bedrijf vrijdag. Met de overname van Ithaca Holdings is ruim 1 miljard dollar gemoeid, omgerekend zo'n 850 miljoen euro.

Door de overname krijgt HYBE (dat eerder bekendstond als Big Hit Entertainment) de beschikking over bedrijven als SB Projects, waar namen als Bieber, Grande en Demi Lovato aan verbonden zijn, en Atlas Music Publishing, dat de muziekrechten van artiesten als Andrea Bocelli en de rockband Van Halen beheert.

Met de aankoop van Ithaca Holdings zet het Zuid-Koreaanse HYBE zijn eerste stappen op de Amerikaanse markt. Als onderdeel van de overname zal Ithaca Holdings-topman Scooter Braun toetreden tot het bestuur van HYBE.

Braun laat in een verklaring weten erg blij te zijn met de overname, die tot "exponentiële kansen" moet leiden voor zowel nieuwe als bestaande artiesten van zijn mediabedrijf. De Zuid-Koreaanse topman Bang Si-hyuk van HYBE noemt de deal een "onvermijdelijke samensmelting".