De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines wil weer piloten gaan aannemen. Het bedrijf ziet dat de luchtvaart tekenen van herstel begint te vertonen dankzij de vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus.

De maatschappij uit Chicago wil beginnen met driehonderd piloten die eerder nog een voorwaardelijke baan kregen aangeboden of in pilotenklassen zaten die werden geschrapt vanwege de coronacrisis.

Volgens een topbestuurder van United zorgen de vaccinaties voor een toenemende vraag naar vliegtickets. Het tempo van het aannemen van nieuwe vliegers zal wel afhangen van hoe het herstel van de pandemie verder verloopt, aldus United.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen stuurden eerder juist nog veel piloten met vervroegd pensioen of boden ze vrijwillig vertrek aan. De Amerikaanse overheid schoot de luchtvaartsector met vele miljarden dollars aan steun te hulp vanwege de crisis.

Ondertussen valt het herstel in de Europese luchtvaartsector juist tegen, volgens de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol. Hoewel er weer meer passagiers op reis gaan, ligt het budgetvliegverkeer nog steeds 84 procent onder het niveau van voor de coronacrisis.