Webwinkel Kijkshop.nl is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Daarmee valt opnieuw het doek voor Kijkshop, dat enkele jaren geleden ook al op de fles ging. Het bedrijf stelde onlangs al dat het vanwege de "onstuimige groei" van vorig jaar niet meer in staat was om de activiteiten voort te zetten.

Kijkshop.nl kampte met financiële problemen en er waren veel klachten over de leveringen. De onderneming was eerder deze maand nog wel met diverse partijen in gesprek om tot een oplossing te komen.

Kijkshop kent een lange historie, waarbij het vooral bekend was van de afgesloten glazen vitrines waarin de producten werden uitgestald. Begin 2018 ging het bedrijf failliet, waarna eigenaar Konrad van den Bosch de naam Kijkshop kocht om er in 2019 mee terug te keren als webshop.

De rechter heeft een curator aangesteld. Die is verantwoordelijk voor de afwikkeling van het faillissement en zal ook kijken of er nog mogelijkheden zijn voor een doorstart. Tegelijk met Kijkshop.nl zijn ook DirectSale, Lumi Plaza en PlazaSale bankroet verklaard. Zij hadden dezelfde eigenaar.