Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

ING gaat 69 bankkantoren sluiten en 440 banen schrappen

ING sluit tot en met 1 juli 2022 meer dan de helft van de traditionele bankkantoren in Nederland. De bank gaat 69 bankkantoren sluiten en houdt er 59 over. In totaal gaan 440 banen verloren.
Door NU.nl

Volgens de bank regelen klanten steeds vaker hun bankzaken digitaal. Daardoor neemt de behoefte aan bankkantoren af. ING zegt daarentegen meer servicepunten in te richten. Dat zijn loketten, die meestal in gemakswinkels of bibliotheken zijn gevestigd, waar klanten terechtkunnen voor vragen.

De komende tijd komen er 75 van dit soort servicepunten bij. Daarmee komt het totaal op 321 locaties. Volgens een woordvoerder van ING zal de bank voordat een ING-kantoor wordt gesloten eerst in de omgeving servicepunten inrichten. Vanwege de aanpassing gaan er bij de kantorenorganisatie van het bedrijf 240 banen verloren.

Daarnaast schrapt het bedrijf tweehonderd banen bij bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met vermogensadvies. Volgens de bank zorgt digitalisering ervoor dat klanten steeds vaker zelf naar advies op zoek gaan voordat ze een adviseur inschakelen. ING telt in Nederland ongeveer vijftienduizend medewerkers.

Eind vorig jaar maakte ING nog bekend tot eind 2021 duizend arbeidsplaatsen te schrappen. Dat was vooral een gevolg van de sluiting van diverse kantoren in met name Azië en Zuid-Amerika. Toch staan hierdoor ook mogelijk Nederlandse banen op de tocht. Het is nog niet duidelijk om hoeveel arbeidsplaatsen in Nederland het gaat.

Praat mee op NUjij


Lees meer over:

INGEconomie

Aanbevolen artikelen