Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt woensdag over het omvangrijke pakket aan steunmaatregelen van president Joe Biden ter waarde van 1,9 biljoen dollar (1,6 biljoen euro), zo laat de woordvoerder van de leider van de Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden dinsdag weten.

Dankzij die meerderheid kan Biden mogelijk deze week nog zijn handtekening onder het plan zetten.

Het Huis van Afgevaardigden stemde eerder al in met het steunpakket, maar vanwege aanpassingen aan het plan door de Senaat moet er nogmaals over gestemd worden. Zo sneuvelde het voorstel voor een verhoging van het minimumloon naar 15 dollar.

Tijdens de eerste stemronde stemde er geen enkele Republikein voor het plan. Ditmaal hopen de Democraten enkele van hun politieke rivalen te kunnen overtuigen toch voor het coronasteunpakket te stemmen.

De miljarden zijn bedoeld voor het bekostigen van vaccins en medische hulpmiddelen, en ook voor financiële noodhulp aan mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, aan bedrijven en lokale overheden. President Biden wil in ieder geval voor 14 maart zijn handtekening zetten. Op die datum loopt de huidige werkloosheidsregeling af.