Deliveroo gaat naar de beurs in Londen, maakt de Britse maaltijdbezorger donderdag bekend. De beursgang van het bedrijf, dat ook in Nederland actief is, hing al enige tijd in de lucht.

Deliveroo werd bij een financieringsronde in januari door investeerders nog gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar (5,8 miljard euro). Daarmee is het bedrijf in enkele jaren flink in waarde gestegen. In 2017 werd aan de rivaal van het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway nog een prijskaartje van 2 miljard dollar toegekend.

Bij de recente financieringsronde door bestaande aandeelhouders werd 180 miljoen dollar opgehaald voor investeringen in groei en vernieuwing. Zo wil het bedrijf de bezorging van boodschappen uitbreiden.

In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid door de coronacrisis. Ook met maaltijdbezorging worden dankzij de coronamaatregelen goede zaken gedaan. Vorig jaar nam het Amerikaanse webwinkelconcern Amazon een groot minderheidsbelang in het bedrijf.

Het in 2013 opgerichte Deliveroo krijgt een zogenoemde dualclassaandelenstructuur bij de beursnotering, waarbij de oprichters meer zeggenschap hebben bij stemmingen dan andere aandeelhouders. Volgens topman Will Shu zorgt dit voor meer stabiliteit bij de uitvoering van de plannen voor de langere termijn.