De online supermarkt Crisp heeft in een kapitaalronde 30 miljoen euro opgehaald bij een groep internationale investeerders, waaronder een aantal ondernemers van eigen bodem. Jitse Groen, de oprichter van de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, en medeoprichter John Caspers van betaaldienst Adyen behoren tot de investeerders.

Crisp werd in 2018 opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. De supermarktapp levert dagelijks producten van meer dan 650 boeren, kwekers en makers aan huis.

In eerdere kapitaalrondes haalde het bedrijf al 8 miljoen euro op en daar komt nu dus nog eens 30 miljoen bij. De ronde werd geleid door het Europese investeringsfonds Target Global en ook de Londense durfkapitalist Keen Ventures investeert in Crisp, kondigt het bedrijf dinsdag aan.

Daarnaast dragen ook de (mede)oprichters van Thuisbezorgd en Adyen bij. Eerder pompten de oprichters van de tweedehandssite Vinted ook al geld in het het bedrijf.

CEO Peeters wil met het opgehaalde geld het elektrische wagenpark uitbreiden, het assortiment herbekijken en de hele toeleveringsketen digitaliseren. Maar ook naar het buitenland trekken is geen taboe. Peeters: "De wens om lekker eten thuisbezorgd te krijgen stopt niet bij de landsgrenzen."