Beursbemiddelaar Robinhood, een van de hoofdrolspelers rond de beursgekte bij fondsen als GameStop en AMC Entertainment, zou op een beursgang in maart mikken. Bronnen melden aan persbureau Bloomberg dat het bedrijf al gesprekken heeft gevoerd met banken. Een woordvoerder van Robinhood weigerde op de geruchten in te gaan.

Het platform kwam onlangs in geldnood als gevolg van acties van kleine beleggers op internetforum Reddit die zich massaal op aandelen als die van GameStop en AMC stortten, om zo grote professionele beleggers die op een koersdaling speculeerden een hak te zetten.

De handel in de aandelen werd na een paar dagen tijdelijk gestaakt omdat door de app niet aan kapitaalvereisten kon worden voldaan, waar Robinhood als tussenpersoon voor aandelenhandel wel toe verplicht was. Robinhood wist uiteindelijk 3,4 miljard dollar (2,8 miljard euro) aan extra financiering aan te trekken.

De werkwijze van Robinhood riep evenwel vragen van klanten en vanuit de politiek op. De leiding van Robinhood moest zich ook voor een speciale commissie verantwoorden. Ook loopt er een onderzoek naar de tijdelijke uitval van de app.

Robinhood werd bij een financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op 11,7 miljard dollar. Het bedrijf zou overwegen om een deel van zijn aandelen bij zijn beursgang rechtstreeks aan zijn eigen gebruikers te verkopen.

Zo'n stap zou opvallend zijn, want zogeheten retailbeleggers krijgen meestal niet de kans om bij nieuwe noteringen aandelen te kopen tegen de aanbiedingsprijs. In plaats daarvan moeten ze meestal investeren op de eerste dag van de handel, wat de prijs van het aandeel kan opdrijven.