Amazon-topman Jeff Bezos is weer de rijkste mens op aarde, waarmee hij Tesla-baas Elon Musk van de troon stoot. Musk was de afgelopen weken nog de rijkste persoon ter wereld, maar moet de leiding nu weer afstaan als gevolg van een verdere daling van de koers van het aandeel Tesla op Wall Street.

Het vermogen van Bezos bestaat volgens de miljardairslijst van persbureau Bloomberg uit meer dan 191 miljard dollar, omgerekend bijna 158 miljard euro. Dat is bijna 1 miljard dollar meer dan Musk nu heeft.

Het aandeel Tesla daalde dinsdag met 2,4 procent, waardoor 4,6 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging. De fabrikant van elektrische auto's was sinds het voorjaar van 2020 bezig met een opmerkelijke opmars op de beurs in New York.

Het is nu de vraag hoelang Bezos voor blijft lopen op Musk. Diens ruimtevaartbedrijf SpaceX, een rivaal van Blue Origin van Bezos, voert gesprekken over een investeringsronde waarbij een prijskaartje van 92 miljard dollar aan SpaceX gehangen kan worden. Dat is twee keer zo veel als de huidige waarde van SpaceX.