Koeriers die voor de maaltijdbezorger Deliveroo in Nederland werken, zijn geen zelfstandigen maar werknemers. Dat besliste het gerechtshof Amsterdam dinsdag. Daarmee verliest Deliveroo de zaak ook in hoger beroep.

Het hof oordeelde dat er alleen sprake is van zelfstandig ondernemerschap, omdat de bezorgers een grote vrijheid hebben om te kiezen wanneer ze werken. Alle andere omstandigheden, zoals de betaling van het salaris en het uitgeoefende gezag, wijzen volgens het hof op de aanwezigheid van een arbeidscontract. Daarom besloot de rechtbank dat Deliveroo-koeriers geen zzp'ers, maar werknemers zijn.

Daardoor kunnen ze volgens de vakbond FNV, die de zaak in 2018 aanspande, aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst. "Daarmee krijgen ze recht op het cao-loon, doorbetaling bij ziekte en wordt ook hun wachttijd bij restaurants doorbetaald", zegt FNV-bestuurslid Zakaria Boufangacha.

In november kwam de Hoge Raad al tot dezelfde constatering, maar Deliveroo ging in hoger beroep tegen de beslissing. Het bedrijf is niet te spreken over de uitspraak en gaat in beroep.

"We zijn teleurgesteld en we zijn het oneens met de bevindingen van de rechter", reageert het bedrijf. "Deliveroo biedt riders het flexibele, zelfstandige werk dat zij willen en is voornemens om beroep in te stellen tegen het oordeel. In verschillende rechterlijke uitspraken in Nederland en andere Europese landen is eerder geoordeeld dat Deliveroo aan riders wel degelijk zelfstandig werk biedt."

"We zijn verder bijzonder teleurgesteld in het feit dat het gratis verzekeringsplan dat we hebben aangeboden aan onze riders, door de rechter wordt gezien als indicatie voor een arbeidsovereenkomst. Zo’n ouderwetse trade-off tussen flexibiliteit en bescherming voor onze riders zou niet behoren te bestaan."

FNV is tevreden met de beslissing: "De hele maaltijdbezorgingssector staat onder druk, omdat de wet die schijnzelfstandigheid aanpakt al vijf jaar niet gehandhaafd wordt door de overheid. Deliveroo kwam er tot nu toe mee weg en de consequenties waren voor de werkenden."

Een dag eerder kwam FNV al in het nieuws met een vergelijkbare zaak. Temper, een bedrijf dat zzp'ers aan werk helpt, werd door de Inspectie SZW geclassificeerd als uitzendbureau. Daardoor vallen de uitzendkrachten onder de cao voor interimarbeid.