De Britse maaltijdbezorger Deliveroo kondigt waarschijnlijk volgende maand aan een gang naar de Londense aandelenbeurs te maken. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky maandag op basis van ingewijden. De notering kan dan mogelijk al enkele weken later plaatsvinden.

Er wordt reikhalzend naar de beursgang van Deliveroo uitgekeken, omdat het om een van de grootste Britse beursgangen in jaren lijkt te gaan worden. Deliveroo is in meerdere landen actief, waaronder in Nederland. Het bedrijf wordt naar verwachting meteen een van de meest waardevolle technologiebedrijven van het Verenigd Koninkrijk, met een mogelijke marktwaarde van 7,5 miljard Britse pond. Dat is omgerekend ongeveer 8,6 miljard euro.

Het nieuws, dat het bedrijf zelf overigens niet wil bevestigen, komt slechts enkele weken nadat Deliveroo nog eens 180 miljoen dollar (ruim 148 miljoen euro) heeft opgehaald bij investeerders. Deliveroo benadrukte daarbij te blijven investeren in groei en vernieuwing. Zo wil het in 2013 opgerichte bedrijf verder uitbreiden met het bezorgen van boodschappen. In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid.

De concurrentie tussen maaltijdbezorgers is erg groot. Deliveroo onderscheidt zich van andere spelers in de branche doordat de onderneming het Amerikaanse webwinkelconcern Amazon aan zich heeft weten te binden. Die nam vorig jaar een groot minderheidsbelang in het bedrijf.