Maaltijdbezorgers van Thuisbezorgd gaan zondag in de meeste steden niet de weg op. De dag- en avonddiensten zijn opgeschort omdat het door de weersomstandigheden niet veilig is om maaltijden op de fiets te bezorgen.

Een woordvoerder benadrukt dat het nog wel mogelijk is om te bestellen via Thuisbezorgd, maar dat die bestellingen worden afgeleverd door de restaurants zelf. Ook bezorgers van Uber Eats bezorgen de gehele zondag geen maaltijden.

"We hebben besloten onze eigen bezorgdienst vanmiddag in de meeste steden niet door te laten gaan. Het is vanwege de omstandigheden niet verantwoord om op de fiets maaltijden te bezorgen", aldus een woordvoerder van Thuisbezorgd tegen NU.nl. "Er is dus een beperkter aanbod in de grote steden, waar onze eigen bezorgdiensten actief zijn."

Alleen in Maastricht gaan fietsers van het bedrijf 's avonds wel de weg op. In een paar steden, waaronder Rotterdam, kijkt Thuisbezorgd de situatie nog aan. In andere grote steden bezorgen fietsers de gehele zondag geen maaltijden. Omdat bezorgers in loondienst zijn, worden ingeplande werknemers wel doorbetaald.

Thuisbezorgd zegt de situatie de komende dagen aan te kijken. Volgens een woordvoerder is de afweging over het al dan niet opschorten van de service in coronatijd extra lastig, omdat restaurants momenteel afhankelijk zijn van maaltijdbezorgers. "Maar veiligheid staat voor ons op de eerste plek."

Ook bezorgers Uber Eats zondag niet de weg op

Bezorgers van Uber Eats gaan zondag door heel Nederland niet de weg op. Vanwege de weersomstandigheden heeft het bedrijf de bezorgservice door middel van koeriers voor de rest van de dag stopgezet. "Die beslissing hebben we genomen omdat het niet veilig is", zegt een woordvoerder. Wel blijft het internetplatform open om bestellingen te plaatsen bij restaurants die zelf bezorgen.

Of de bezorgers van Uber Eats maandag weer de weg op gaan, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Wanneer de verkeersveiligheid het toelaat, zullen we maaltijdbezorging weer opstarten"

Bezorgers Deliveroo bezorgen maaltijden soms zelfs lopend

Maaltijdbezorger Deliveroo zegt de bezorging de rest van de dag nagenoeg stop te zetten, maar nog niet overal. Volgens een woordvoerder wordt er op sommige plekken nog wel bezorgd, soms zelfs lopend.

Het bedrijf liet eerder weten dat koeriers zelf mogen beslissen of ze wel of niet de weg op gaan. "Het moet echt een uitzonderlijke situatie zijn om de bezorging helemaal stop te zetten."

Sneeuwballen, pekeltrams en ongelukken: Nederland in de sneeuw
150
Sneeuwballen, pekeltrams en ongelukken: Nederland in de sneeuw