De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines wil deze zomer weer vierhonderd van de zeventienhonderd aan de grond gehouden piloten in de lucht hebben. Het bedrijf heeft er vertrouwen in dat de luchtvaart zich snel zal herstellen als vaccins breed beschikbaar zijn, meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van een memo.

Eerder was de luchtvaartmaatschappij van plan minder piloten te laten vliegen in de zomer, maar een leidinggevende binnen het bedrijf schrijft dat Delta voorloopt op schema. De luchtvaartmaatschappij, een partner van Air France-KLM, denkt in het tweede kwartaal weer break-even te kunnen draaien en in het derde kwartaal zelfs winst te kunnen maken.

"We zijn voorzichtig optimistisch over het herstel van de vraag als er voldoende vaccins beschikbaar zijn, en kijken ernaar uit om alle piloten weer aan het werk te zetten", staat in de memo. Delta wilde niet tegen Bloomberg zeggen op hoeveel procent van de normale capaciteit het in de zomer verwacht te zitten.

Bij Delta werkten in 2019 bijna vijftienduizend piloten. Tot nu toe zijn er geen piloten ontslagen door de coronacrisis. Deze herfst wilde het wel piloten ontslaan, maar na overleg met de werknemers bleven zeventienhonderd piloten tijdelijk aan de grond met een lager salaris.