DEN HAAG - De Vereniging Aegon biedt 350 miljoen bestaande aandelen aan voor 10 euro per stuk. Daardoor komt de opbrengst uit op tot 3,5 miljard euro. Dat heeft Aegon woensdagochtend meegedeeld.

De verzekeraar maakte de verkoop van het pakket aandelen zondag al bekend. Vrijdag sloot het aandeel Aegon op de effectenbeurs in Amsterdam op 11 euro. Aegon zei zondag dat het niet verwachtte dat de koers van het aandeel deze week zou dalen, maar dat die eerder zou stijgen. Dinsdag kreeg het aandeel echter een gevoelige tik. Een stuk sloot bijna 10 procent lager op 10,04 euro.

De Vereniging Aegon verkoopt direct 143,6 miljoen aandelen. Aegon koopt de resterende aandelen, om ze internationaal door te verkopen in onder meer de Verenigde Staten. De 350 miljoen aandelen maken 24,4 procent uit van het aandelenkapitaal.

Na de transactie verkleint Vereniging Aegon zijn schuld van 3,5 miljard naar 1,7 miljard euro. De Vereniging betaalt Aegon 2,064 miljard euro om het eigen vermogen te versterken. Eerder ging Aegon er nog van uit het eigen vermogen met 2,35 miljard te verhogen. Met het ontvangen geld wil Aegon langlopende schulden aflossen.