De aandelenmarkten hebben positief gereageerd op de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Onder meer Jeff Bezos, Elon Musk en Mark Zuckerberg, topmannen van respectievelijk Amazon, Tesla en Facebook, konden daardoor miljarden bijschrijven. Amazon-baas Jeff Bezos sluit de week af als rijkste mens ter wereld, zo meldt zakenblad Forbes zaterdag.

Het vermogen van Bezos nam in de derde week van het jaar met 10 miljard dollar toe tot 191,5 miljard dollar (157,3 miljard euro). Hij heeft daarmee een voorsprong van 8,3 miljard dollar op Tesla-ceo Musk, die goed is voor 183,2 miljard dollar.

De koerssprong van Facebook betekende voor Zuckerberg een winst van 7,9 miljard euro naar 100,4 miljard euro. Larry Page en Sergey Brin, medeoprichters van Google, konden respectievelijk 6,6 en 6,3 miljard dollar bijschrijven. Beiden vertegenwoordigen nu een waarde van ruim 80 miljard dollar (65,7 miljard euro).

De machtsoverdracht in de Verenigde Staten en de reactie van de beurzen pakte ook goed uit voor Bernard Arnault, de rijkste man van Europa. De baas van het luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) zag zijn vermogen afgelopen week met 5,6 miljard dollar groeien.

Zo verliep de inauguratie van Biden: 'Democratie heeft gezegevierd'
238
Zo verliep de inauguratie van Biden: 'Democratie heeft gezegevierd'