Er komt definitief een eind aan het voormalige Blokker in België, dat onder de naam Mega World nog hoopte op een doorstart. Volgens de curator van de failliete keten is er geen geschikte koper gevonden voor Mega World.

Alleen een Duitse partij had een bod uitgebracht, maar dat was te laag en er zaten ook veel randvoorwaarden aan. De keten met 119 filialen werd eind vorig jaar failliet verklaard. Mega World had meer dan 40 miljoen euro aan schulden. Door het bankroet verloren ongeveer 650 mensen hun baan.

De winkelvoorraad wordt door de curatoren verkocht aan een Frans bedrijf. "Het gaat enkel om de handelswaren, niet om de inrichting van de winkels zoals rekken, kassa's of winkelmandjes. Daarvoor werken we nog aan een oplossing."

Tegen de eigenaar van de winkels, de Nederlander Dirk Bron, loopt in België een onderzoek naar valsheid in geschrifte, valsheid in jaarrekeningen en misbruik in vennootschapsgoederen. In Nederland staat Bron terecht voor fraude rond de handel in boxershorts en slippers. Hij weerspreekt alle beschuldigingen.