DEN BOSCH - Het supermarktconcern Laurus (Super de Boer, Edah en Konmar) heeft nog altijd te kampen met dalende inkomsten. De omzet uit winkels die zowel vorig jaar als dit jaar bestonden, nam in de eerste negen maanden af met 8,7 procent. Dat blijkt uit de cijfers die de onderneming maandag bekendmaakte.

Het detailhandelsconcern zag de zogenoemde vergelijkbare omzet in de eerste helft van dit jaar al met 8,8 procent dalen. De totale omzet van Laurus nam in de eerste negen maanden af van 2,82 miljard euro tot 2,55 miljard euro.

Laurus is onder meer bezig met een grote ombouwoperatie van zijn Konmar-winkels naar de Lekker & Laag Superstores-formule. Het bedrijf probeert daarmee het verloren marktaandeel in de Nederlandse supermarktbranche terug te winnen.

Omzetcijfers

Analisten vinden de omzetcijfers tegenvallen. De cijfers maken volgens hen duidelijk dat er in het afgelopen derde kwartaal nauwelijks verbetering is opgetreden. Op de beurs in Amsterdam stond het aandeel Laurus na drie kwartier handel 1,7 procent lager op 2,91 euro.