AMSTERDAM - KPN behoort tot de laatste bieders op tv-zenderexploitant Nozema. Dat meldt Het Financieeele Dagblad maandag op basis van 'goedingelichte bronnen'. Het ministerie van Financien heeft volgens de krant naar verluidt drie of vier onherroepelijke biedingen ontvangen op Nozema.

De Staat heeft 59% van Nozema, de publieke omroep bezit de overige aandelen. Het ministerie weigert volgens de krant commentaar. KPN behoort tot de overgebleven partijen. Het telecombedrijf weigert commentaar zolang de aanbesteding loopt.

Bieders

Eerder waren telecomtoezichthouder Opta en de Nederlandse Mededingingsautoriteit tegen verkoop aan KPN. Het telecombedrijf liet daarop doorschemeren zijn eigendom van de opstelplaatsen te willen vervreemden. Veel antennes van Nozema zijn geplaatst op KPN-masten. De identiteit van de overige bieders is niet bekend maar bevat volgens het FD ten minste één durfkapitalist.

Mogelijk is dat Greenfield Capital Partners (ex-eigenaar Telfort), dat Enertel bezit. Dit bedrijf is gespecialiseerd in draadloze breedbandcommunicatie. In combinatie met Nozema zou Enertel draadloze digitale televisie kunnen aanbieden. KPN ziet Nozema als breekijzer voor de digitale televisiemarkt, waarop het concurreert met kabelbedrijven UPC, Essent en Casema.