De 123 winkels in België die Blokker begin dit jaar aan de Dutch Retail Groep verkocht, zijn door een rechtbank in Mechelen failliet verklaard. De omzet en resultaten van de keten, die daar Mega World heet, stonden in de afgelopen jaren al onder druk.

Mega World heeft meer dan 40 miljoen euro aan schulden. Een verzoek om de schulden in een groot reorganisatieplan te herschikken, werd eerder al door de rechter afgewezen.

Door het faillissement verliezen ongeveer 650 mensen hun baan. De bewindvoerders worden nu aangesteld als curatoren.

De eigenaar van de Dutch Retail Groep is de Nederlander Dirk Bron. Na de overname van de winkels in februari opende justitie in België een onderzoek naar de zakenman. Het onderzoek is gericht op valsheid in geschrifte, valsheid in jaarrekeningen en misbruik in vennootschapsgoederen.

In Nederland staat Bron terecht voor fraude rond de handel in boxershorts en slippers. Hij weerspreekt alle beschuldigingen.

Verbetering: In een eerdere versie van dit bericht werd abusievelijk melding gemaakt van de Dutch Retail Group in plaats van de Dutch Retail Groep. De bedrijven hebben niets met elkaar te maken. De tekst is inmiddels aangepast.