NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps, heeft voor twee bedrijfsonderdelen uitstel van betaling aangevraagd. Door de strengere coronamaatregelen viel de omzet van het bedrijf in één keer weg waardoor de twee onderdelen niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, meldt NXT Fashion maandag.

Het gaat om het distributiecentrum en een operationeel onderdeel, het shared service center. Er werken in totaal 116 mensen bij de twee onderdelen. Wat deze stap precies voor hen betekent, is nog niet duidelijk. Volgens NXT Fashion zal de rechtbank naar verwachting een bewindvoerder aanstellen.

NXT Fashion zegt dat het er met deze stap voor wil zorgen dat er zoveel mogelijk banen behouden blijven. De 365 werknemers van de overige delen van de organisatie krijgen hun salaris van december nog voor Kerst uitbetaald.

Het is al maanden onrustig rondom Miss Etam en Steps. De keten was tot enkele maanden geleden in handen van het Belgische retailbedrijf FNG. Dat ging in augustus failliet. De Nederlandse onderdelen kwamen in handen van NXT Fashion.