De Europese Commissie heeft de fusie tussen Fiat Chrysler en Peugeot (PSA) goedgekeurd. Het nieuwe bedrijf wordt de op drie na grootste automaker ter wereld, maar moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden, meldt de EC maandag.

Na de fusie gaan de autoproducenten verder als Stellantis. De autoproducenten hebben afgesproken dat ze de markt goed toegankelijk houden voor kleine commerciële bestelbusjes. De Commissie was bezorgd dat er na de fusie niet meer genoeg ruimte zou zijn voor concurrentie op die markt, maar is door de afspraken gerustgesteld.

De twee bedrijven zijn al sinds vorig jaar herfst bezig met de fusie. Afgelopen zomer werd het onderzoek naar de fusie door de EC tijdelijk opgeschort. De partijen hadden niet genoeg informatie aangeleverd.

Door het onderzoek op te schorten, verschoof de deadline voor Brussel om een oordeel te vellen over het beoogde samengaan. Die deadline was vastgesteld op medio november.

Het is de bedoeling dat de fusie begin komend jaar een feit is. Automerken als Fiat, Jeep, Dodge, Ram en Maserati behoren dan tot dezelfde onderneming als Peugeot en Opel.