Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bitcoin blijft stijgen na nieuw record en passeert 23.000 dollar-grens

Na een recordhoogte op woensdag blijft cryptovaluta bitcoin flink in waarde stijgen. Bitcoin passeerde vrijdag de grens van 23.000 dollar (omgerekend zo'n 18.770 euro). Door de nieuwe push ligt de nieuwe recordhoogte rond 10.40 uur op 23.650 dollar.
Door NU.nl

De bekendste cryptomunt zit sinds oktober in de lift. Sinds half oktober is de bitcoin in waarde ruim verdubbeld. Naast de bitcoin zitten ook andere cryptovaluta's in de lift. De munten winnen aan populariteit doordat grote bedrijven als PayPal steeds meer interesse tonen. Dat voedt de hoop dat de cryptovaluta's voor het grote publiek interessanter worden.

Daarnaast is er door steunmaatregelen vanuit overheden en centrale banken zo veel geld voorhanden, dat er ook meer geld in risicovollere investeringen wordt gestoken. Ook is er een groep mensen die verwacht dat de bitcoin - net als goud - een goede investering is, omdat er maar een beperkte hoeveelheid bitcoins beschikbaar is. Er zijn 21 miljoen bitcoins in omloop, waardoor de cryptomunt niet gevoelig is voor zaken als inflatie.

De waarde van cryptovaluta's gaat al jaren op en neer. De eerste flinke bitcoinrally, in 2017, resulteerde in een recordhoogte die pas drie jaar later, afgelopen woensdag, geslecht werd. In de tussentijd zakte de bitcoin een aantal keren flink in. In september 2018 bereikte de waarde het dieptepunt (3.300 dollar) en op het laagste punt van dit jaar kon een bitcoin voor 5.200 dollar gekocht worden.


Lees meer over:

EconomieBitcoins

Aanbevolen artikelen