De Amerikaanse cloudsoftwaremaker Salesforce zou de zakelijke chatdienst Slack willen overnemen. Dat zegt een bron woensdag tegen persbureau Reuters. Salesforce ziet Slack als een logische uitbreiding van de diensten die het bedrijf nu al biedt, al is het nog niet zeker dat de deal er ook echt komt.

De koers van Slack schoot op Wall Street hard omhoog toen de berichten over de overname naar buiten kwamen. Naar verluidt ligt het overnamevoorstel hoger dan 17 miljard dollar (ruim 14 miljard euro), de beurswaarde van Slack voordat het nieuws naar buiten kwam.

Het aandeel steeg met wel 32 procent na de berichtgeving over de toenadering, waardoor de marktwaarde van Slack naar meer dan 20 miljard dollar ging. Het aandeel Salesforce daalde juist meer dan 4 procent. De bedrijven wilden geen commentaar geven.

De overname van Slack zou de grootste overname voor Salesforce ooit zijn. Slack heeft de afgelopen tijd flink geprofiteerd van het vele thuiswerken door werknemers die de chatdienst gebruiken om met elkaar te communiceren.