PostNL heeft in het derde kwartaal meer pakketjes bezorgd en daardoor ook meer omzet gedraaid dan in het derde kwartaal van vorig jaar, meldt het bedrijf maandag. PostNL bezorgde in totaal 16,8 procent meer pakketjes dan in dezelfde periode in 2019.

Daarmee was de groei iets sterker dan gemiddeld dan eerder dit jaar. In de eerste negen maanden van dit jaar ging het om een stijging van 15 procent, deels als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf meldt vooral meer pakketjes van kleine en middelgrote webwinkels te hebben bezorgd.

Voor de feestdagen houdt PostNL rekening met een nog veel grotere stijging: 60 tot 70 procent meer pakketjes dan begin dit jaar.

Tegenover de grote hoeveelheid pakketjes stond afgelopen kwartaal een kleinere hoeveelheid post. Het bedrijf bezorgde 10 procent minder brieven. Dat is ook deels te danken aan de coronacrisis.

Al met al steeg de omzet in het afgelopen kwartaal met 11 procent, mede dankzij de samenvoeging met Sandd. Topvrouw Herna Verhagen zegt dat het bedrijf eind dit jaar weer dividend gaat uitkeren. Dat is eerder dan verwacht.