Ongeveer 120 Albert Heijn-supermarkten in het zuiden van Gelderland en Brabant kampen met lege schappen op de versafdeling. Door een brand bij het distributiecentrum in Tilburg raakten duizenden pallets met versproducten onbruikbaar, bevestigt een woordvoerder van de supermarktketen aan NU.nl na berichtgeving van Omroep Brabant.

De brand brak afgelopen woensdag uit in een vrachtwagen en verspreidde zich vervolgens richting de loods van het distributiecentrum. Door de kortstondige brand in de loods moesten 8.000 pallets met eten worden weggegooid omdat ze rook- en brandschade hadden opgelopen, zegt een teamleider van een Brabantse supermarktvestiging tegen Omroep Brabant.

Het gaat om pallets met versproducten, zoals groenten, fruit, zuivel en vleesproducten. Bij de schappen hangen briefjes waarop klanten worden gewezen op het tekort aan producten: "Door een incident op het distributiecentrum treft u vandaag mogelijk minder goed gevulde vakken aan dan u van ons gewend bent", zo staat er te lezen.

Sinds vrijdagochtend probeert het distributiecentrum de bevoorrading van de winkels weer zo snel mogelijk op gang te krijgen. Dat gaat naar verwachting nog een tot drie dagen duren, zegt de woordvoerder.