PostNL verhoogt de prijs van een postzegel per 1 januari 2021 met 5,5 procent, van 91 naar 96 cent. Dat maakt het bedrijf maandag bekend. De prijs voor het versturen van een pakket blijft ongewijzigd.

De hogere postzegelprijs is nodig om het almaar dalende aantal poststukken het hoofd te bieden. De stijging is volgens PostNL noodzakelijk om goede service te kunnen blijven verlenen aan klanten, om een goede werkgever te zijn en om financieel gezond te blijven.

Naast een verhoging van de prijs van een postzegel gaat ook het tarief voor frankering omhoog, van 85 naar 90 cent. Het basistarief voor brieven naar het buitenland stijgt eveneens met 5 cent en bedraagt volgend jaar 1,55 euro.

Kerstzegels kosten dit jaar 86 cent. De zegels zijn vanaf 16 november verkrijgbaar en zijn net als vorig jaar 5 cent goedkoper dan een reguliere postzegel.

De prijs voor het versturen van pakketten wordt niet verhoogd. Zo kost het verzenden van een reguliere pakket ook volgend jaar 7,25 euro. De prijs voor aangetekende pakketten gaat omhoog met 25 cent.

PostNL blijft met de nieuwe tarieven binnen de bandbreedte die markttoezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vastgesteld.