PostNL verhoogt zijn verwachtingen voor de operationele winst over 2020 naar minstens 175 miljoen euro, zo laat het bedrijf dinsdag weten. Volgens CEO Herna Verhagen heeft PostNL een sterk derde kwartaal achter de rug, waardoor waarschijnlijk weer dividend uitgekeerd kan worden. Tegelijkertijd leidt de tweede coronagolf tot meer onzekerheid.

"Onze financiële positie is aanzienlijk verbeterd dankzij de sterke operationele resultaten", zegt Verhagen in een persbericht. De financiële speelruimte zal volgens het bedrijf worden benut om versneld te digitaliseren. Daarnaast verwacht PostNL weer dividend over 2020 te kunnen betalen.

"Het doet mij goed om aan te kondigen dat we verwachten dividend te kunnen uitkeren over 2020", aldus Verhagen. Voltijdwerkers kunnen bovendien rekenen op een extraatje 250 euro, als bedankje voor hun "buitengewone inzet sinds de start van de pandemie".

Het vierde en belangrijkste kwartaal voor PostNL is vanwege de tweede golf onzekerder geworden. Het bedrijf houdt rekening met meer ziekteverzuim en lagere bestedingen tijdens de feestdagen. Dat vertroebelt ook het zicht op volgend jaar.

De kwartaalcijfers van PostNL worden op 2 november bekendgemaakt.