Ondernemers in Nederland zijn ondanks de coronacrisis positief gestemd over de huidige bedrijfssituatie, constateert de Kamer van Koophandel (KVK) donderdag op basis van eigen onderzoek. De meesten van hen geven de gesteldheid van hun onderneming een goed rapportcijfer, hoewel de helft van de ondernemers de omzet heeft zien dalen.

Ondanks de omzetdaling verwacht 73 procent van de ondervraagden door te gaan met ondernemen. Het overige kwart heeft het moeilijk, met name de ondernemers in de horeca- en cultuursector. Daarom zegt 14 procent van de ondervraagde ondernemers mogelijk te zullen stoppen met het eigen bedrijf.

De vooruitzichten voor de komende zes maanden zijn voor veel ondernemers niet veranderd. Zij geven hun situatie een 6,9. De waardering is te vergelijken met die van voor de huidige situatie (het rapportcijfer 7,2).

Volgens de KVK-enquête zullen ondernemers de komende zes maanden vooral inzetten op marketing om zo de zichtbaarheid van hun bedrijf online te vergroten. Daarnaast wil 14 procent nieuwe acties op touw zetten, terwijl 8 procent een nieuwe dienst of product wil presenteren.