FRANKFURT - GE Commercial Finance, de financiële tak van het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE), doet opnieuw een miljardaankoop. Het bedrijf wordt voor 2,9 miljard dollar eigenaar van Deutsche Financial Services (DFS), de activiteiten van Deutsche Bank op het gebied van leasen en voorraadfinanciering in de Verenigde Staten.

De maandag bekendgemaakte transactie komt minder dan twee weken na de overname door GE van de financiële tak van het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB voor 2,3 miljard dollar.

Het Amerikaanse bedrijf is door zijn snelle groei geklommen naar de tiende plaats op de ranglijst van financiële instellingen in de VS.

DFS heeft 1200 werknemers. Het bedrijf biedt fabrikanten en handelaren voorraad- en afzetfinanciering voor onder meer industriële uitrusting en technologieproducten. De klantenkring telt ruim 1000 producenten en bijna 14.000 handelaren. Deutsche Bank verkoopt het dochterbedrijf omdat de Duitse bank bezig is zich te concentreren op kernactiviteiten.