De IT-sector zit volgend jaar alweer boven het omzetniveau van voor de coronacrisis, voorspelt ABN AMRO woensdag. In haar sectorprognose gaat de bank voor dit jaar uit van een relatief klein omzetverlies van 2 procent.

De IT-sector voelt wel enige pijn van de krimpende economie, schrijft de bank. Opdrachtgevers stellen projecten uit en er is weinig internationale handel.

Daar staat tegenover dat het vele thuiswerken de branche een flinke duw in de rug geeft. Daardoor zal het herstel snel komen, met volgend jaar een omzetgroei van 4 procent.

ABN AMRO deelt IT in bij de sector TMT, samen met onder meer telecom- en reclamebedrijven. Die deelsectoren hebben het veel moeilijker door de coronacrisis.

De telecomsector wordt zowel positief als negatief geraakt. De vraag naar bedrijfsnetwerkdiensten is gestegen, maar er zijn veel minder inkomsten uit roaming in het buitenland. De omzet van telecombedrijven zal naar verwachting dit jaar met 2 procent en volgend jaar met 1 procent dalen.

In de reclamebranche vallen de hardste klappen. Adverteerders hebben campagnes massaal ingetrokken en alle afgelaste evenementen doen ook pijn. Volgens ABN AMRO valt de omzet dit jaar met 15 procent terug, waarna in 2021 een herstel van 5 procent volgt.