VEENDAM - Aardappelzetmeelconcern Avebe vangt het ontslag afgelopen weekend van twee van de drie directieleden intern op. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Over de aanleiding voor het vertrek van de huidige directie wilde het concern weinig kwijt. De raad van commissarissen van Avebe stuurde bestuursvoorzitter P. Krijne en financieel topman A. Beijers dit weekend naar huis. De reden hiervoor is een ernstig en onoverbrugbaar verschil van mening over het beleid, aldus Avebe in een officiële verklaring.

Zij worden vervangen door respectievelijk O. Koo, het enige bestuurslid dat was aangebleven en G. Noordermeer, die manager Concern Controlling was bij Avebe.

Een derde bestuurslid wordt voorlopig niet benoemd, liet een woordvoerder van Avebe weten. Hoewel de bestuursleden als waarnemers zijn aangesteld, is het de intentie van de raad van commissarissen om ook op langere termijn met de twee verder te gaan. De raad heeft Koo en Noordermeer gevraagd het beleidsplan op te stellen.

Het aardappelzetmeelconcern verkeert in crisis. Vrijdag keurde de ondernemingskamer de reorganisatieplannen van het bedrijf af. Eerder vorige week kwam er, na tweeënhalve week, een einde aan een staking bij Avebe.