British Airways (BA) neemt afscheid van ruim 6.000 personeelsleden. Zij maken gebruik van de vrijwillige vertrekregeling van de luchtvaartmaatschappij. Het personeel dat door wil is op vrijdag op de hoogte gesteld van hun toekomstperspectief bij het bedrijf, zo bevestigt BA.

Bij de Britse luchtvaartmaatschappij zijn vrijdag drie soorten brieven de deur uit gegaan. Een deel van het personeel kan aanblijven op basis van het huidige contract. Een tweede groep zal een bepaalde functie krijgen, maar onder herziene voorwaarden, terwijl een derde brief mensen op de hoogte zal stellen van het einde van hun dienstverband.

Die laatste groep wordt de mogelijkheid geboden om op de wachtlijst voor toekomstige vacatures te komen. Zij zullen voorrang krijgen boven andere werkzoekenden.

"We zijn gedwongen om moeilijke beslissingen te nemen, maar zetten tegelijkertijd alles op alles om zoveel mogelijk banen veilig te stellen", aldus een woordvoerder van BA tegenover NU.nl.

De luchtvaartmaatschappij benut vijf maanden na het begin van de coronacrisis nog altijd slechts 20 procent van haar reguliere capaciteit. Eind april maakte de BA bekend ongeveer 12.000 mensen te moeten ontslaan.