Amazon heeft van de Britse mededingingsautoriteit CMA groen licht gekregen om een belang te nemen in de bezorgdienst Deliveroo. Volgens de CMA leidt het belang van 16 procent dat de webwinkelreus in Deliveroo neemt, niet tot een "aanzienlijke vermindering van de concurrentie". Dat meldt de mededingingsautoriteit dinsdag.

Daarmee is de deelneming van webgigant Amazon in de bezorgdienst definitief geworden.

Het onderzoek van de CMA heeft ruim een jaar geduurd en de toestemming komt niet helemaal als een verrassing. In juni gaf de CMA de bedrijven namelijk al voorlopige toestemming. De concurrentiewaakhond waarschuwt wel dat als Amazon een groter belang wil nemen, er misschien een nieuw onderzoek nodig is.

Toen Amazon en Deliveroo de investering vorig jaar aankondigden, werden er nauwelijks financiële details bekendgemaakt. De bedrijven meldden alleen dat Amazon de grootste geldschieter was in de laatste investeringsronde van 575 miljoen dollar, omgerekend een krappe 515 miljoen euro.

Deliveroo zei het geld te zullen gebruiken voor onder meer de internationale uitbreiding en verbetering van de diensten.

De maaltijdbezorger is ook actief op de Nederlandse markt, waar die concurreert met onder meer Thuisbezorgd.nl en Uber Eats.