Het moederbedrijf van Miss Etam en Steps is maandag in België failliet verklaard. Het modewinkelbedrijf FNG kampte met financiële problemen. FNG hoopt de winkels in Nederland in ieder geval deels open te houden.

FNG vroeg vorige week in Nederland uitstel van betaling aan. Toen meldde de keten dat de Nederlandse winkels voorlopig open blijven, in afwachting van een oplossing. Wat het gevolg van het faillissement is voor Nederlandse werknemers, is dus nog niet helemaal duidelijk. FNG was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Oorzaak van het faillissement zijn financiële problemen die FNG al enige tijd heeft. Recent werd duidelijk dat banken niet bereid waren extra krediet te verstrekken om het concern te helpen aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.

Tientallen winkels in Nederland

FNG heeft volgens de eigen website ruim vijfhonderd winkels, waarvan er tientallen in Nederland staan. Het totale personeelsbestand van het concern bestaat uit zo'n drieduizend werknemers.

Naast Miss Etam en Steps horen ook onder meer Brantano, Promiss en Claudia Sträter tot het portfolio van FNG.

Het bedrijf maakte vorige maand al bekend dat het 287 banen wilde schrappen en vijftig winkels wilde sluiten, om zo de kosten te drukken. Het bleek niet genoeg om een faillissement af te wenden.