ECK EN WIEL - Twee mannen van 50 en 21 jaar hebben maandagmiddag een 50-jarige opsporingsmedewerker van het UWV (Uitvoering Werknemers Verzekeringen) in een fruitbedrijf in Eck en Wiel mishandeld. De controleur was daar samen met andere opsporingsinstanties bezig met een grote controle op illegale arbeid in de fruitteelt, aldus een woordvoerster van de politie dinsdag.

De controle bij het bedrijf aan de Vlissingsestraat was al aan de gang, toen de 50-jarige man enkele mensen weg zag rennen. Daarop gingen enkele controleurs op zoek naar de gevluchte mensen. Terwijl ze daar mee bezig waren, kwamen de mannen van 50 en 21 jaar boos op hen af. De controleurs stapten in hun auto, maar de mannen eisten een gesprek.

Het gesprek via een opengedraaid portierraam liep uit op een scheldpartij. Een man probeerde het portier te openen. Toen dat niet lukte, rukte hij de kleren van de controleur kapot en sloeg hem tegen zijn hoofd. De controleur stapte uit en deelde zelf ook een klap uit, maar kreeg daarop zelf van beide mannen een pak slaag. De gealarmeerde politie heeft beide mannen aangehouden en ingesloten.