De Federal Reserve (Fed) handhaaft de huidige rentestand op een bandbreedte van 0 tot 0,25 procent, maakt het Amerikaanse stelsel van centrale banken woensdag bekend. De rentestand staat sinds maart op het huidige niveau.

De Federal Reserve laat verder weten het huidige opkoopprogramma van schuldpapier voort te zetten. Het stelsel van centrale banken benadrukt klaar te staan om "alle beschikbare instrumenten" te gebruiken om de Amerikaanse economie te stimuleren in de coronacrisis.

De Fed schrijft in de verklaring dat de Amerikaanse economie in de afgelopen maanden wat tekenen van herstel heeft getoond, maar dat de economische activiteit "nog altijd ver onder het niveau van vorig jaar ligt".

Het beleidscomité verwacht de rentestand pas te verhogen wanneer de economie weer voldoende op gang is gekomen en richting de doelstellingen van de Fed beweegt. Het gaat dan om voldoende werkgelegenheid en prijsstabiliteit.

Het is echter nog onduidelijk wanneer de Amerikaanse economie weer zal aantrekken. "Het pad van onze economie zal afhangen van de ontwikkeling van het virus", aldus de Federal Reserve.