Harrods opent vrijdag een outlet in winkelcentrum Westfield London. Daarmee hoopt het luxewarenhuis van zijn overtollige voorraad luxeartikelen af te komen die is ontstaan door de sluiting vanwege de coronacrisis.

Op 20 maart besloot het warenhuis zijn deuren te sluiten, om uiteindelijk pas op 15 juni weer open te gaan. De omgebouwde voorraden moeten in de outletwinkel in Westfield aan de man worden gebracht. Het winkelcentrum ligt ongeveer 6 kilometer ten westen van het luxewarenhuis.

Bij Harrods werken zo'n 4.800 mensen. Eerder deze week maakte Harrods bekend dat het 672 banen moet schrappen, omdat het internationale winkelpubliek wegblijft.

Vooral het gemis van de doorgaans gefortuneerde clientèle uit het buitenland laat zich voelen, aldus topman Michael Ward. Dat komt omdat het internationale vliegverkeer grotendeels stillag vanwege de coronacrisis en nu pas weer langzaam op gang komt.

Daarnaast heeft de verkoop in het warenhuis ook te lijden onder het verplicht afstand houden. Daardoor is volgens Ward minder interactie mogelijk tussen personeel en het winkelend publiek, waardoor laatstgenoemde minder snel tot aankoop overgaat.