Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Noodlijdend British Airways wil miljoenen ophalen met verkoop kunstcollectie

Het noodlijdende British Airways wil ten minste tien kunstwerken verkopen om zo miljoenen ponden op te halen. De werken sieren de zogenoemde executive lounges van de luchtvaartmaatschappij en zijn van bekende kunstenaars, zoals Damien Hirst, Peter Doig en Bridget Riley.
Door NU.nl/Reuters

Het idee om een deel van de kunstcollectie te verkopen komt van een medewerker, zegt een anonieme bron donderdag tegen Reuters. Een van de werken die in de verkoop gaan, zou naar verluidt meer dan 1 miljoen pond (1,11 miljoen euro) waard zijn.

Eerder kondigde British Airways twaalfduizend ontslagen aan. Die zijn nodig om het bedrijf overeind te houden nu de inkomsten vrijwel stilliggen door de coronapandemie. De verwachting is dat de luchtvaart de komende jaren krimpt door een afnemende vraag die eveneens het gevolg van de crisis is, waardoor de ontslagen volgens de vliegmaatschappij ook op de langere termijn verstandig zijn.

Moederbedrijf IAG verliest volgens British Airways-CEO Alex Cruz momenteel zo'n 178 miljoen pond per week. Cruz zei onlangs dat het voortbestaan van de vliegmaatschappij allesbehalve zeker is, zelfs met de aangekondigde ontslagen.


Lees meer over:

British AirwaysEconomie

Aanbevolen artikelen