Bij Emirates verdwijnen vanwege de coronacrisis duizenden banen, zo zeggen bronnen dinsdag. De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten is inmiddels begonnen zijn met het ontslaan van piloten en cabinepersoneel.

Op die manier hoopt het bedrijf kosten te besparen, zo vertellen bronnen aan Reuters. Mogelijk gaat het om zo'n 8.500 arbeidsplaatsen.

"Gezien de impact van de coronacrisis op onze bedrijfsvoering moeten we ons personeelsbestand afstemmen op ons uitgeklede vluchtschema", aldus een woordvoerder. Bij Emirates, dat in het afgelopen jaar 56 miljoen passagiers vervoerde, werken bijna 60.000 mensen.

Eerder deze maand liet topman Tim Clark weten dat Emirates nog zo'n vier jaar nodig heeft om volledig te herstellen van het stilvallen van het wereldwijde vliegverkeer door de coronacrisis. De thuisbasis van Emirates is Dubai.

De wereldwijde luchtvaartsector koerst af op een verlies van 84 miljard dollar, omgerekend 74 miljard euro, zo laat IATA dinsdag weten. Dat maakt van 2020 "het slechtste jaar in de geschiedenis van de luchtvaart", aldus de brancheorganisatie.