Vanaf juni mogen meerdere huishoudens tegelijk gebruikmaken van een groepsaccommodatie zoals een vakantiehuisje, meldt brancheorganisatie HISWA-RECRON donderdag. Dit is toegestaan als ieder huishouden eigen sanitaire voorzieningen en eigen slaapkamers heeft. Ook moet de anderhalvemeterregel worden nageleefd.

De recreatiebranche noemt dit belangrijk nieuws voor verhuurders van bijvoorbeeld vakantiehuisjes. "Zij kunnen zo in ieder geval nog een klein beetje omzet maken", zegt HISWA-RECRON-directeur Geert Dijks.

De maatregelen zijn in overleg met de veiligheidsregio's en het ministerie genomen, schrijft HISWA-RECRON. De regels zullen worden opgenomen in de nieuwe verordeningen van de veiligheidsregio's.

De brancheorganisatie laat wel weten dat bij lange na niet alle verhuurders van groepsaccommodaties zijn geholpen met de maatregel. Voor aanbieders van bijvoorbeeld zomerkampen en schoolreisjes levert de maatregel niets op. "Daarom blijven we ons, onder andere via pilots, onverminderd inzetten voor verruiming", aldus Dijks.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.