Vliegtuigbouwer Boeing heeft de productie van het 737 MAX-passagiersvliegtuig "op laag tempo" hervat. Dat meldde het bedrijf woensdagavond (Nederlandse tijd). De productie van het vliegtuig werd in januari stilgelegd na aanhoudende problemen met het toestel.

De 737 MAX staat sinds maart 2019 wereldwijd aan de grond na twee fatale crashes. Bij deze rampen kwamen in totaal 346 mensen om het leven.

Boeing zegt in een persbericht dat de productie op een laag pitje wordt hervat. Eerder liet het bedrijf al weten dat ze vanaf het derde kwartaal weer hopen toestellen aan afnemers te leveren.

Topman David Calhoun zei eerder tegen zakenzender CNBC dat ze hopen deze zomer weer de lucht in te mogen met de 737 MAX. De zaak heeft de Amerikaanse vliegtuigmaker al miljarden dollars gekost.

Ook is het bedrijf niet langer de grootste vliegtuigleverancier ter wereld. Boeing begon deze week met een ontslagronde waarbij 6.770 medewerkers hun baan zullen verliezen. Dit wordt ook gedaan vanwege de afgenomen vraag naar vliegtuigen door de coronapandemie.