Boeing begint deze week met een ontslagronde waarbij 6.770 medewerkers hun baan zullen verliezen, meldt CNBC woensdag op basis van interne communicatie van de vliegtuigbouwer. De sector wordt momenteel hard geraakt door de coronapandemie.

De vliegtuigmaker kondigde in april aan afscheid te moeten nemen van 10 procent van de in totaal 160.000 werknemers. Dat zou zowel "vrijwillig als onvrijwillig" gebeuren. Dat is volgens Boeing nodig, omdat de vraag naar vliegtuigen sterk is afgenomen sinds de uitbraak van COVID-19.

Inmiddels zijn 5.520 Amerikaanse medewerkers vrijwillig vertrokken, meldt het bedrijf woensdag. De aangekondigde ontslagronde is "het begin van de onvrijwillige ontslagen", schrijft CEO Dave Calhoun in een bericht aan de medewerkers. De eerste ruim zesduizend medewerkers krijgen deze week te horen dat ze hun baan verliezen.

Boeing had het in 2019 al moeilijk doordat de 737 MAX-toestellen aan de grond worden gehouden sinds twee dodelijke crashes die kort op elkaar volgden. Dit type vliegtuig wordt nog altijd niet ingezet.