Nadat woensdag bekend werd dat Transavia met ingang van begin juni voorzichtig begint met het hervatten van vluchten, kondigt nu ook easyJet aan de vliegtuigen weer de lucht in te sturen. Dat gebeurt vanaf 15 juni, zo laat de Britse maatschappij donderdag weten.

EasyJet heeft ook een basis op Schiphol. Daar staan, sinds alle vluchten op 30 maart werden gestaakt, acht vliegtuigen geparkeerd. De maatschappij zegt eerst weer te gaan vliegen op routes waar voldoende vraag naar is om winstgevend te kunnen opereren.

"In eerste instantie gaat het vooral om routes binnen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk", aldus de airline. EasyJet verwacht in de komende weken meer nieuwe routes bekend te maken. "Naarmate de vraag toeneemt en de lockdownmaatregelen binnen Europa worden versoepeld."

Passagiers en personeel, zowel in de lucht als op de grond, moeten mondkapjes dragen. Net zoals bij andere maatschappijen wordt vaker schoongemaakt en zijn er desinfectiepunten beschikbaar. EasyJet serveert voorlopig geen eten aan boord als onderdeel van de coronamaatregelen.

Als gevolg van de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande reisbeperking zette easyJet de hele vloot van 344 vliegtuigen aan de grond.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.