De kappers hebben hun deuren weer geopend. Veel kappers hebben hun openingstijden verruimd en tegelijkertijd de prijzen verhoogd. Dat zegt een woordvoerder van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) maandag tegen NU.nl.

"Door de coronamaatregelen kunnen kappers minder klanten per uur helpen. Daarom hebben veel kappers de openingstijden verruimd", aldus de woordvoerder. Op deze manier proberen ze iets goed te maken van het omzetverlies dat ze hebben geleden als gevolg van de wekenlange noodgedwongen sluiting.

"Wat je daarnaast ook ziet gebeuren, is dat kappers de prijzen omhoog hebben gegooid. Ook dit is een direct gevolg van de coronacrisis", zegt de woordvoerder van de ANKO.

De sluiting die langer dan een maand heeft geduurd, is veel kappers niet in de koude kleren gaan zitten. "Door een knipbeurt duurder te maken, verzekeren kappers zich ervan dat ze financieel gezond blijven."

Vanaf maandag mogen veel zogenoemde contactberoepen weer aan het werk, zoals de kappers maar ook nagelstudio's en schoonheidsspecialisten. Volgens vakbond FNV Mooi dragen veel beoefenaars van deze beroepen tijdens het werk mondkapjes, ook al is dat niet verplicht gesteld door de overheid.

Telefoons staan roodgloeiend: zo gaan kappers weer open
185
Telefoons staan roodgloeiend: zo gaan kappers weer open