Talpa Network, het bedrijf waarin John de Mol zijn media-activiteiten heeft ondergebracht, ontslaat zo'n 6 procent van de vaste werknemers. Dat heeft het moederbedrijf van onder meer SBS, Net5, LINDA en radio 538 donderdag bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het concern wil niet zeggen hoeveel mensen op dit moment in dienst zijn bij Talpa Network, dus het is niet bekend hoeveel mensen hun baan verliezen. Ook een onbekend aantal tijdelijke contracten zal niet worden verlengd.

"Totdat de ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht over de voorgenomen maatregelen, gaat Talpa Network niet in op vragen over dit onderwerp", laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Nadat de ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden allereerst onze medewerkers geïnformeerd."

Het bedrijf heeft ervoor gekozen om geen gebruik te maken van de regeling van de overheid, waarbij de salarisbetaling van het personeel grotendeels wordt overgenomen. "De financiële gevolgen neemt het bedrijf zelf voor zijn rekening", aldus Talpa. Het is ook niet de bedoeling dat De Mol langdurig geld in het bedrijf pompt.

"Talpa Network heeft er vertrouwen in dat met het nemen van deze vervelende, maar noodzakelijke maatregelen de toekomst van het bedrijf en daarmee de werkgelegenheid voor het overgrote deel van haar medewerkers veilig kan worden gesteld."